Paulownia este o fiinta vie care are nevoie de dragoste si atentie!

Pregatirea terenului

Pentru infiintarea unei plantatii este necesar ca terenul sa fie bine pregatit inainte:

  • se face o scarificare la minim 50 cm pentru a desteleni pamantul;
  • se face o aratura, obligatoriu de toamna, la 50 cm adancime;
  • primavara, cu 3 saptamani inaintea plantarii se discuie sau se frezeaza terenul si se da cu erbicid pentru combaterea semintelor ramase in sol.

Astfel, terenul este bine pregatit pentru plantare! 

Plantarea

Se face manual cu ajutorul plantatorului la distantele stabilite (4X4 sau 4X3).

Ingrijirea plantatiei

In primavara cresc de obicei 2 lastari. Trebuie sa creasca 10 cm si sa-l tai pe cel mai slab. Acesta este modul prin care se formeaza trunchiul copacului. Este extrem de important daca plantezi paulownia pentru lemn. Daca lasi mugurii sa creasca, copacul de poaulownia va deveni un tufis.

Pentru a proteja copacul de ierburi si buruieni cel putin pe o raza de 50 cm in jurul trunchiului se pune o folie de mulcire neagra care are totodata si rolul de a tine caldura si umezeala dedesubt. 

Pe masura ce trunchiul creste peste 1 metru incep sa apara muguri. Inlaturarea mugurilor este necesara pentru ca trunchiul sa creasca drept, fara ramuri pana la cel putin 6 m. Lipsa de ramuri garanteaza calitatea lemnului. Atentie insa la frunze. Aceasta actiune se poate face de cateva ori, depinde de tipul copacului de paulownia.

Apa are o mare importanta, mai ales in primul si cel de-al doilea an de viata al tinerilor copaci de paulownia. Dupa care, sistemul de radacina este destul de mult dezvoltat pentru a ajunge la stratul acvifer. Cel mai bun mod de irigare este sistemul prin picurare. Un copac tanar are nevoie de 20-30 l de apa, asigurate prin 1-2 irigari pe saptamana.

Timpul potrivit plantarii butasilor este din Noiembrie pana la sfarsitul lunii Aprilie.

Puietul trebuie plantat de la sfarsitul lunii Aprilie pana la inceputul lunii August.

Galerie de imagini

Paulownia Invest plantează copaci Paulownia pentru tine

Paulownia invest plantează copaci pentru tine. Plantație de Paulownia

Putem planta copaci Paulownia pentru tine!

Poate că vrei să ai un impact pozitiv asupra mediului sau vrei să ai un venit suplimentar pentru viitor, acum putem planta copaci Paulownia pentru tine! Investești în mediu, iar la finalul ciclului de creștere faci profit pentru investiția ta. 

Plantăm copaci Paulownia pentru tine începând cu 10 sau orice multiplu de 10 copaci. Mai jos am pregătit oferta special pentru cei care vor să planteze copaci Paulownia pas cu pas. 

În felul acesta, poți să investești cu timpul, fără să vii cu un aport mare financiar și fără grija unei plantații propri. 

Copacii Paulonwnia se recoltează în anul 7 și în anul 8, aceștia fiind valorificați conform tabelului de mai jos. Paulownia Invest se ocupă de plantare și întreținere, iar la recoltare te poate ajuta să vinzi lemnul. 

Oferta pomi Paulownia 2018

Toate calculele sunt realizat în Euro fără TVA. 

Spre exemplu, dacă alegem pachetul de 10 pomi, noi plantăm 10 pomi Paulownia pentru tine. Tu plătești copacii, plantarea și îngrijirea până în anul 7 și 8. În primul an plătești 115 Euro, în anul 2 plătești 41 de euro, apoi doar 17 euro până în anul 7 și 8. 

În anul 7 și în anul 8 se pot recolta copacii plantați. După tăiere rezultă 5 metri cubi de buștean și 4 MC de cherestea care se vor vinde pentru 1400 de euro. Astfel tu ai ajutat mediul înconjurător și ai realizat un profit net în 7 ani de 1140 de euro. Suplimentar în anul 8 copacii mai pot fi recoltați încă o dată pentru un lemn de calitate B. 

Același principu este valabil și pentru mai mulți copaci. Poate vrei să plantezi 50, 100 sau chiar 300 de copaci. Cu cât mai mult, cu atât beneficiile sunt mai mari, atât pentru planetă, cât și pentru tine!

Sună la telefon 0775 137 377 pentru detalii despre această ofertă sau pentru a semna un contract chiar azi!

Stai la curent cu noutățile pe pagina noastră de Facebook.  

UA-43845143-1