Paulownia este copacul de esenta tare cu cea mai rapida crestere din lume!

Hibrizii de Paulownia Shan Tong, generatia a 3-a si a 4-a produsi de Institutul de Cercetari Pomicole din CHINA sunt promovati de PAULOWNIA INVEST datorita rezistentei inalte la conditiile de mediu, vitezei ridicate de crestere (cu 50-60% mai mult decat speciile clasice) si calitatii superioare a lemnului produs. 

PAULOWNIA rezolva cu succes mai multe provocari actuale:

  1. Absorbtie enorma de dioxid de carbon, mai ales pe perioada de crestere pana la maturitate!
  2. Defrisarea si depopularea padurilor!
  3. Cresterea volumelor de cherestea pentru consum!
  4. Asigurarea unei surse de energie BIO!
  5. Asigurarea unei rente viagere tip pensie pe perioade mari de timp (20 ani sau mai mult)!
  6. Asigurarea unei locuinte – casa de lemn!
  7. Regenerarea si consolidarea terenurilor!
  8. Constructia unei afaceri de succes!

PAULOWNIA se poate adapta la orice sol, avand un ritm de crestere foarte intens, in primii ani de viata creste 3-4 metri/an iar valoarea comerciala a lemnului este asemanatoare cu cea a lemnului de nuc, insa datorita cresterii rapide, ajunge la maturitate la 6-7 ani si poate fi valorificat mult mai repede. 

Lemnul se usuca foarte repede (30-60 zile), fara sa se deformeze iar in cuptor uscarea dureaza doar 30-60 de ore. Frunzele de Paulownia sunt mari, de 50-60 cm in diametru si sunt un ingrasamant natural ecologic, fiind folosite si ca hrana pentru animale.

Este un absorbant foarte bun al zgomotului urban si suporta in acelasi timp foarte bine praful si poluarea. Se regenereaza rapid, din rizomi subterani si fixeaza foarte bine solul, din acest motiv fiind recomandata plantarea ei in zonele cu alunecari de teren.

Florile sale sunt foarte apreciate de albine si se poate produce chiar mai multa miere decat in cazul salcamului.

Anumite studii au ajuns la concluzia ca are si proprietati anti tantari, indepartand tantarii pe o suprafata egala cu diametrul coroanei sale.

Este foarte valoros in construirea cutiilor, in impachetarea produselor care trebuiesc transportate, deoarece greutatea incarcaturii este redusa considerabil.

Datorita continutului scazut de apa a lemnului, prezinta un risc scazut la incendii. Continutul de apa este intre 10-12%. Aceasta se datoreaza structurii sale fibroase. Tocmai din aceasta cauza lemnul de Paulownia este preferat atunci cand se alege materialul pentru construirea de sauna sau mobila. Este potrivit si in construirea de jucarii, parchet, instrumente muzicale. Lemnul prezinta proprietati acustice exceptionale.

Trebuie sa mentionam si faptul ca lemnul de Paulownia nu poate fi atacat de viermi. Acest lucru este foarte apreciat in tari unde casele din lemn sunt foarte des intalnite – ganditi-va cum se plangeau bunicile voastre ca mobila lor a fost distrusa de acesti paraziti! Cu exceptia speciei care creste rapid – Quercus – in cazul caruia tanina este depozitata in frunze, copacii de Paulownia depoziteaza tanina in lemnul sau, ceea ce ii confera rezistenta la invazia de viermi si termite.

Lemnul de Paulownia este comparat cu lemnul de Balsa. Nu se pot nega calitatile lemnului de Balsa, dar analizat in detaliu , Paulownia exceleaza. In primul rand, spre deosebire de Balsa, Paulownia nu absoarbe rasina sau apa, dupa cum am mentionat. Din acest motiv este preferabil ca lemnul sau sa nu fie folosit doar pentru bancile din interiorul saunei dar si a barcilor. Aplicatiile sale nu se opresc doar la barci. Acest lemn este foarte folosit in sport – placa de surf, ski, etc. fabricate din acest lemn de Paulownia. Mai multe sfaturi utile despre Paulownia aici.  

In ultimii 2 ani, de la aparitia hibrizilor, s-au infiintat numeroase plantatii de Paulownia in Romania, si interesul intreprinzatorilor este in continua crestere deoarece lemnul este de calitate superioara si este foarte cautat in strainatate, plantatiile existente fiind deja contractate pentru vanzare la maturitate.

In tabelul de mai jos sunt evidentiate variantele de cultura si parametrii evolutivi in primii 3 ani:

Impartaseste cu Social Media

Productia de Paulownia Shan Tong 2014 in plantatia de la AFUMATI:

Paulownia Invest plantează copaci Paulownia pentru tine

Paulownia invest plantează copaci pentru tine. Plantație de Paulownia

Putem planta copaci Paulownia pentru tine!

Poate că vrei să ai un impact pozitiv asupra mediului sau vrei să ai un venit suplimentar pentru viitor, acum putem planta copaci Paulownia pentru tine! Investești în mediu, iar la finalul ciclului de creștere faci profit pentru investiția ta. 

Plantăm copaci Paulownia pentru tine începând cu 10 sau orice multiplu de 10 copaci. Mai jos am pregătit oferta special pentru cei care vor să planteze copaci Paulownia pas cu pas. 

În felul acesta, poți să investești cu timpul, fără să vii cu un aport mare financiar și fără grija unei plantații propri. 

Copacii Paulonwnia se recoltează în anul 7 și în anul 8, aceștia fiind valorificați conform tabelului de mai jos. Paulownia Invest se ocupă de plantare și întreținere, iar la recoltare te poate ajuta să vinzi lemnul. 

Oferta pomi Paulownia 2018

Toate calculele sunt realizat în Euro fără TVA. 

Spre exemplu, dacă alegem pachetul de 10 pomi, noi plantăm 10 pomi Paulownia pentru tine. Tu plătești copacii, plantarea și îngrijirea până în anul 7 și 8. În primul an plătești 115 Euro, în anul 2 plătești 41 de euro, apoi doar 17 euro până în anul 7 și 8. 

În anul 7 și în anul 8 se pot recolta copacii plantați. După tăiere rezultă 5 metri cubi de buștean și 4 MC de cherestea care se vor vinde pentru 1400 de euro. Astfel tu ai ajutat mediul înconjurător și ai realizat un profit net în 7 ani de 1140 de euro. Suplimentar în anul 8 copacii mai pot fi recoltați încă o dată pentru un lemn de calitate B. 

Același principu este valabil și pentru mai mulți copaci. Poate vrei să plantezi 50, 100 sau chiar 300 de copaci. Cu cât mai mult, cu atât beneficiile sunt mai mari, atât pentru planetă, cât și pentru tine!

Sună la telefon 0775 137 377 pentru detalii despre această ofertă sau pentru a semna un contract chiar azi!

Stai la curent cu noutățile pe pagina noastră de Facebook.  

UA-43845143-1